7, 8 ve 9 Aylık Bebeklerle Oynanabilecek Oyunlar
Contents
- 1 7 aylık bebek hangi oyunlardan hoşlanır?
- 2 7 aylık bebekle neler yapılabilir?
- 3 7 aylık bebeğin ilgisini ne çeker?
- 4 7 aylık bebek neler öğrenebilir?
- 5 7 aylık bebek gündüz kaç saat uyur?
- 6 7 aylık bebeğin zeka gelişimi için neler yapılmalı?
- 7 7 aylık bebeğimin kilo alması için ne yapmalıyım?
- 8 7 aylık bebek oturabilir mi?
- 9 7 aylık bebek neden huzursuz olur?
- 10 7 aylık bebek nasıl sesler çıkarır?
- 11 Bebeklerin ne ilgisini çeker?
- 12 7 aylık bebeğin hareketleri nelerdir?
- 13 7 aylık bebekleriniz kaç kilo?
- 14 Bebeğin oturabilmesi için ne yapmalı?
7 aylık bebek hangi oyunlardan hoşlanır?
Bebeğinizin ses çıkaran oyuncaklarla oynamasına izin verin. 7 aylık bebekler sesleri taklit etmeyi sever. “Ba,” “ma,” ya da “da” gibi basit bir ses çıkarın ve bunu pek çok kez tekrar ederek bebeğin sizi taklit etmesini sağlayın.
7 aylık bebekle neler yapılabilir?
Önüne değişik materyaller ve oyuncaklar koyarak oynayın. Ve içlerinden en sevdiği oyuncağı arkanıza saklayın. Bebeğinizin bu oyuncağı arayıp aramadığını gözlemleyin. *Bebeğiniz sesler çıkardığında onun çıkardığı sesleri taklit edin.
7 aylık bebeğin ilgisini ne çeker?
* Oyuncakları birbirine vurmaktan ve ses çıkarmaktan çok hoşlanır. * Oyuncakları birbirinin içine sokar. Onları sallar, ısırır, fırlatır. * Oyuncağını bir elinden diğerine geçirebilir.
7 aylık bebek neler öğrenebilir?
7 aylık bebekler etkileşim kurduğu yetişkinleri dikkatle izlemeye başlar. Sebep – sonuç ilişkisi kurmayı öğrenir. Kol ve bacaklarınızla yaptığınız hareketleri taklit etmeye çalışır. Bu dönemde bebeğiniz istediği her oyuncağa rahatlıkla ulaşır.
7 aylık bebek gündüz kaç saat uyur?
7 aylık bebeğinizin uykusu artık daha düzenlidir. Geceleri daha az uyanır, gündüzleri 2-3 defa uyku uyuyabilirler. Uyku süresi değişmekle beraber günde toplamda ortalama 14-15 saattir.
7 aylık bebeğin zeka gelişimi için neler yapılmalı?
Bebekle konuşmak, ona kitap okumak ve etrafındaki nesneleri isimlendirmek bebeğin dil gelişimini desteklemektedir. 7 aylık bebek zeka oyunlarıda bebeğin bilişsel gelişimini desteklemek için eğlenceli bir yaklaşım olacaktır.
7 aylık bebeğimin kilo alması için ne yapmalıyım?
Yeni doğan bebekler, ilk 6 ayda her gün 20-30 gr alır, sonraki 6 ay da bu ağırlık artışı 15-20 gr’ a düşer. 6.ayın sonunda doğum ağırlıklarının 2 katı, 1 yaş itibari ile doğum ağırlıklarının 3 katı, 2 yaş itibari ile ise haftada 50 gr almaya devam ederek doğum ağırlıklarının 4 katı olması beklenir.
7 aylık bebek oturabilir mi?
Bazı bebekler 7 aylık olduğunda bağımsız olarak kendi başlarına oturmaya başlayabilirler. Bebekler 8. Ayına yaklaşınca ise uzun süre dik bir şekilde hiç devrilmeden oturabilirler.
7 aylık bebek neden huzursuz olur?
Bebeğin tok ve rahatken oynamaktan hoşlandığı oyunlar, acıktıklarında onlara eğlenceli gelmeyebilir bu yüzden bebekler huzursuz olabilir. Ayrıca uyku düzeninin bozulması ya da uykudan beklenmedik bir ses ve dokunuşla uyandırılması da kendisini huzursuz hissetmesine ve ağlamasına neden olabilir.
7 aylık bebek nasıl sesler çıkarır?
7-9 Aylık Bebeğin Dil Gelişimi
– Çıkardığı anlamsız sesler çoğalır. – “ba-ba” “da-da” “na-na” gibi heceleri iki kere tekrar etmeye başlar. – Adı söylendiğinde bakar. – Bazı konuşma ve kelimeleri anlar.
Bebeklerin ne ilgisini çeker?
El ve parmaklarına uygun el ve puset oyuncakları hoşuna gider ve ilgi ile takip eder. Müzikli oyuncaklar, müzik kutuları, çekince ses çıkaran bez oyuncaklar bu aylar için idealdir. Zamanla kendini ve etrafını keşfetmeye başladıkça kırılmayan oyuncak aynalar, bezden yapılmış oyuncaklar ilgisini çekmeye başlar.
7 aylık bebeğin hareketleri nelerdir?
7 Aylık Bebek Gelişimi Hareketleri
Karın üstü yatarken sırt üstü dönebilir, sırt üstü yatarken karın üstüne dönebilir. Objelere tek eliyle uzanıp alabilir. Bir elinden diğer eline objeleri geçirebilir. İlk önce kendi ellerinden destek alarak oturur, daha sonra ellerini kullanmadan oturmayı başarır.
7 aylık bebekleriniz kaç kilo?
7 Aylık Bebek Gelişim Tablosu
7 aylık kız bebeklerinin, bu dönemde 61 ila 73 cm. uzunluğunda ve 5800 ila 9800 gr. ağırlığında olması beklenir. Aynı dönemde erkek bebeklerin boyunun 32 ila 75 cm. ağırlığının ise 6000 ila 10200 gr. aralığında olması gerekir.
Bebeğin oturabilmesi için ne yapmalı?
Bebeklerde oturma aşaması en erken 4. Ayda başlarken 9. Aya kadar devam edebilmektedir. Her bebek için bu süreç birbirinden farklı olacaktır. Bebeklerin oturabilmeleri için kaslarının güçlenmiş olması, boyun bölgesini tutabilmesi ve otururken dengesini sağlayabilmesi gerekir.